klik op foto voor muziekje
zet muis op foto
klik hier 1 keer voor muziekje


Programmamogelijkheden :

  • Kapriol'!: Verschillende programma's door 4 muzikanten: Luisterprogramma in het Nederlands, Fries en/of Esperanto, balfolk desgewenst met dansuitleg, een luisterprogramma in het Esperanto en een programma voor historische (bijv. middeleeuwse) evenementen.
  • Altegaer: Een groep van 5 muzikanten, nl. Frank Edam, Louis Stortelder, Marian Nesse, Marita Kruijswijk en Hanneke Koek. Zij spelen van alles zolang het maar mooi, spannend, vrolijk of uitdagend is: van oude muziek tot swingende folk, van wervelende dansdeunen tot verhalende ballades, van eigen Nederlandstalige composities tot wereldmuziek. Zie voor meer informatie en trailer: https://www.facebook.com/pg/Altegaer/videos/
  • Vrijstatig Volkje: Een pool van muzikanten, dansers, acteurs en een verhalenvertelster. Zij treden op bij bijv. wandelevenementen, balfolk-avonden, middeleeuwse feesten en historische festivals. Zie voor meer informatie en trailer op de website www.vrijstaatdestellingen.nl bij Vrijstatig Volkje.
  • Theatraal muziekprogramma 'JAARRINGEN' (zie hieronder)
  • Troubadoursprogramma: Bijv. voor recepties en Middeleeuwse diners
  • Horen, zien en proeven: Een heel bijzonder culinair muziekprogramma: dans & muziek, hapjes & drankjes, fotobeelden & verhalen uit 't verleden samen met Carolina Verhoeven.

 

 

Marianta Theatraal muziekprogramma

Uit de rijke bronnen van de Nederlandse traditie brengen de beide muzikantes van Marianta een sprankelend programma:


JAARRINGEN

Nederlandse jaarfeesten door de eeuwen heen

 

Humorvol en met vele theatrale effecten gaan zij met dit programma het jaar rond, van nieuwjaar naar oudjaar, waarbij alle bekende jaarfeesten, of alleen de midwinterfeesten, de revue passeren. Door middel van komische anekdotes, serieuze achtergrond-informatie, liederen, instrumentaaltjes en dans komt een tijd tot leven waarin de mensen nog van seizoen naar seizoen leefden, en van feest naar feest.

Bij de liederen en dansmelodieŽn worden naast accordeon en fluiten ook bijzondere instrumenten bespeeld, zoals schalmei, kromhoorn, draailier, doedelzak, hommel, rommelpot, klepperklomp en Kees, de theekistbas.

 

Het publiek wordt op vele verrassende manieren bij de voorstelling betrokken!

 

     
MARIANTA BRENGT VARIATIE:

Er zijn diverse CD's en een boek verkrijgbaar. Voor komende optredens, zie speellijst.

Voor boekingen kunt u contact opnemen met:

Marita Kruijswijk en Marian Nesse
Kerkstraat 32
8433 LJ Haulerwijk
Tel. 0516-421 612 of 06-51222297
E-mail: marianta@xs4all.nl

Narren

Wie zijn Marita en Marian?

Wij wonen al 18 jaar in een boerderijtje uit omstreeks 1920, twee kilometer buiten Haulerwijk aan de rand van het Blauwe Bos.


Het huis in lentetooi, en ons lievelingsmeertje in het Blauwe Bos.

Wij zijn niet de enige bewoners van dit stuk grond, dat alles bij elkaar 1 1/3 hectare groot is

Onze pony's, Agnes en Folly, in de wei. Haan Louis en zijn dames. Verder zijn er regelmatig nog wat zwervende dames en heren op het terrein.

Wij hebben naast de muziek twee grote passies:

Tuinieren.............

.

........met een rugzakje de bergen in, niet meer dan 7,5 kilo op de rug en dan minstens een week in de natuur vertoeven.

........de zee onveilig maken met onze uiterst zeewaardige vaartuigen.

En het is helemaal niet erg om weer thuis te komen! Ook al is het winter.

Dit zijn de vakantiehuisjes die we verhuren. Iedereen is welkom om eens een kijkje te komen nemen!