Workshops

Regelmatig verzorgt Marianta naast optredens ook workshops:

 • Communicatie met muziek. Naar elkaar luisteren en via muziek communiceren is intrigerend en spannend. In deze workshop wordt gewerkt aan de bewustwording van de individuele bijdrage in een groepsproces en aan wisselwerking tussen individuen. Deze workshop is zowel vocaal, als met instrumenten mogelijk.
 • Arrangeren en spelen van dansmelodieën. De aandacht gaat vooral uit naar Nederlandse en Friese dansmelodieën. In de workshop wordt aangegeven hoe deze melodieën zodanig gespeeld en gearrangeerd kunnen worden dat ze uitnodigen tot dansen.
  Belangrijk daarbij zijn accenten, frasering, accoordkeuze en instrumentatie. De workshop staat open voor alle instrumenten.
  Ook zal er gebruik gemaakt worden van klein slagwerk en wordt er zo nu en dan ter afwisseling bij gezongen.
 • Dansworkshops met de ontwikkeling van de volksdans in Nederland van de gedanste ballade van vóór 1600 tot aan de paardansen van het begin van deze eeuw: dansend door de geschiedenis.
  Voor beginners en/of gevorderden.
 • Speciale aandacht kan gegeven worden aan het Nederlandse balfolk-repertoire met o.a. scottisch, polka, mazurka, wals, jig, cercle, bourrée en andro. Voor beginners en gevorderden.
 • Zangworkshop met refrein- en werkliederen, smartlappen en canons. Het pleziervan het samen zingen staat voorop!

Workshops

          klik 1 keer op accordeonofoon