Troubadoursprogramma met muziek uit Middeleeuwen en Renaissance

In dit programma brengt Marianta de 'lichte muziek' uit vroeger tijden opnieuw tot leven.

- Lichtvoetige liedjes, boeiende balladen en opzwepende dansmelodieŽn staan op het repertoire.

- Theatrale effecten: dansen als de eierdans en de pijpendans, refreindoeken, maskers, anekdotes en dansende marionetten.

- Krachtige, meerstemmige zang.

- Verschillende instrumenten uit vroeger tijden, zoals schalmei, doedelzak, draailier, fluiten, trom en slagciter.

- Het publiek wordt op vele verrassende manieren bij de voorstelling betrokken. Zo nodigen de muzikantes het publiek uit om mee te zingen en eventueel kunnen zij het publiek vermaken met het aanleren van oude dansen.

De optredens zijn levendig en voor een groot publiek aantrekkelijk. Het plezier straalt ervan af. De muzikantes zorgen daardoor voor een vrolijke noot bij allerlei gelegenheden. Ook zijn de optredens visueel aantrekkelijk. Een kar vol instrumenten en attributen zorgt voor een bijpassend decor. De muzikantes spelen in kleurrijke, historische kleding.

Behalve het thema Middeleeuwen en Renaissance kunnen ook andere thema's gekozen worden, zoals Nederland in de tijd van Rembrandt (17e eeuw), zee en zeilvaart in vroeger tijden of speelmansmuziek uit 18e en 19e eeuw.

De muzikantes treden op bij allerlei feestelijke gelegenheden, zoals historische evenementen, festivals, themafeesten, middeleeuwse markten, in kastelen, herbergen, kerkjes, musea, culturele centra (bijv. koffieconcerten) en verder voor historische verenigingen, jubilea, diners en tuinfeesten.

Marianta kan mobiel spelen en daardoor muzikale ondersteuning geven bij evenementen en herdenkingen op straten en pleinen. Daarnaast brengt Marianta ook luistermuziek. Vooral in de akoestiek van kastelen en oude kerkjes komen hun concerten bijzonder goed tot z'n recht.

 

 

 

Narren